ANSSI

ROMANIA – Vicecampioana europeana la Cybersecurity – concursul in imagini

ROMANIA – Vicecampioana europeana la Cybersecurity – concursul in imagini

ROMANIA – Vicecampioana europeana la Cybersecurity – concursul in imagini

România, locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Campionatul european de securitate cibernetica (ECSC) se axeaza pe creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual și pe identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică. ECSC este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Acesta a fost al doilea an în care Romania a participat la competitia organizata sub egida ENISA cu o echipa formata din 10 participanti, 5 juniori cu varste intre 14 și 20 de ani și 5 seniori, cu varste cuprinse intre 21 și 30 de ani. Concursul de anul acesta a avut loc la Duesseldorf, în Germania, în perioada 7 – 11 noiembrie 2016.

Editia din 2015 a oferit echipei Romaniei oportunitatea de a participa pentru prima oara la ECSC, ocazie cu care concurenții români s-au familiarizat cu formatul și au înțeles exigențele concursului.

Grație experienței acumulate, a pregătirii susținute și a dedicării instructorilor, echipa Romaniei a reușit performanța de a se clasa pe locul 2 din 10 țări participante. De asemenea, echipa noastră s-a bucurat de aprecierea juriului, fiind desemnată pentru al doilea an la rând drept echipa cu cea mai bună expunere a modului în care au rezolvat sarcinile de concurs.

Succesul echipei României înregistrat la Duesseldorf a fost posibil mulțumită Serviciului Român de Informații, Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și CERT-RO, care alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania, Q-East Software și Microsoft, au organizat procesul de selecție și pregătire a membrilor echipei române. Astfel, România a beneficiat de energia și pasiunea tinerelor talente din domeniu pentru a o reprezenta la acest concurs.

Etapa națională de selecție a constat în exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate SRI, Bitdefender, Orange România și Microsoft  au organizat sesiuni de training cu scopul de a crește expertiza tehnică și de a dezvolta spiritului de echipă.

Campionatul European de Securitate Cibernetică in imagini:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *