ANSSI

ANSSI va invita la Congresul ”Cybersecurity in Romania” 2016

ANSSI va invita la Congresul ”Cybersecurity in Romania” 2016

ANSSI va invita la Congresul ”Cybersecurity in Romania” 2016

Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, principalul partener profesional al congresului “Cybersecurity in România”, are plăcerea să vă prezinte și să vă invite la un eveniment deosebit, singurul congres din Europa Centrală și Meridională sprijinit si coorganizat de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), care l-a și distins în anul 2015 cu titlul de “Good Practices Example“. Aflat la ediția a 4-a, acesta este singurul eveniment non-tehnic și non-marketing major din România în domeniul securității IT&C fiind adresat atât experților locali cât și celor europeni și orientat către: cooperarea internațională și regională, parteneriatul real public-privat având în vedere modelele și practicile de succes în domeniul securității cibernetice identificate la nivel global.

Congresul este organizat in colaborare cu ITU, sub egida Ambasadei Elveției în România, în partenariat cu ANCOM, IGPR, SRI (Cyberint), CERT-RO, dar si Ministerul Economiei si Securității al Cantonului Geneva, Centrul de Telecomunicații Speciale (Rep. Moldova), Global Security Center al Poștei Italiane. In rândul partenerilor se număra asociațiile profesionale, precum CLUSIS (Asociatia Elvețiană pentru Securitatea Informatiilor), ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice) și ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii), sau companii globale, regionale și locale cum ar fi Check Point, Avnet, Bitdefender, Clico, Q-East Software, SecureWorks, SonicWall, Trend Micro, Unicredit, Biss, CertSign, Belkasoft, Tryamm sau Intel/Mc Affee, participarea largă fiind cea mai bună dovadă a calității evenimentului.

Ca și la edițiile anterioare, Cybersecurity in Romania abordează tematici de actualitate, pornind de la evoluțiile internaționale în domeniul securității și amenințarilor cibernetice, cadrul de reglementare și standardele specifice, soluții, instrumente și tehnologii novatoare, toate prezentările fiind susținute de cei mai avizați specialiști români și străini.

De asemenea, pentru participanţi, organizatorii propun 5 sesiuni de training de câte două zile (13-14 septembrie), unice în România, predate și atestate de specialiști din elita europeană a domeniului, cursuri predate în străinătate contra unor taxe de 2-3000 euro şi oferite doar în contextul Congresului Cyersecurity in Romania la preţuri de până la 10 ori mai mici. Pe lângă partea teoretică, aceste cursuri includ o componentă aplicativă semnificativă, utilizându-se cele mai avansate programe, aplicații și metode! Mai mult, toate aceste cursuri au fost gândite în contextul de reglementare european, care include recomandări şi obligaţii în domeniul securităţii cibernetice pentru toate categoriile de organizaţii.

Cursul OSINT (Open Source Intelligence), prezentat de traineri atestați, se va desfășura cu participarea invitatului special Raoul Chiesa, unul dintre primii hackeri italieni, care ulterior a trecut în legalitate şi a fondat Security Brokers International. Dacă tradiţionala căutare Google vă oferă acces la 5-10% din informaţiile disponibile, prin utilizarea cunoştinţelor şi instrumentelor specifice OSINT, 100% legale, veti găsi până la 80% din informaţia relevantă disponibilă în Internet, putând astfel să vă cunoasteţi mai bine clienţii potenţiali, partenerii de afaceri sau competiţia. Aşadar, cursul este valoros pentru oamenii de afaceri, specialiştii în recrutarea de personal, avocaţilor, jurnaliştilor, oamenilor politici, specialiştilor în comunicare şi marketing, analiştilor etc.

Jamil Ouazzani specialist recunoscut international în Competitive Intelligence propune cursul Competing in a Global World, adresat persoanelor de decizie care doresc să-şi modeleze strategia pentru a beneficia de oportunităţi în lumea hiper-conectată. Cursul abundă în exemple şi propune variante de lucru direct aplicabile, cu rezultate concrete şi imediate.

Almerindo Graziano, CEO al puternicei companii Silensec, colaborator la British Standard Institute şi autor al cursurilor de Ethical hacking şi Intrusion detection, prezinta cursul aplicativ de Active Defense. Specialiştii, testerii şi consultanţii în securitate vor afla cele mai noi tehnici de aparare activă, pornind de la configurarea mediului şi până la identificarea şi urmărirea atacatorului.

Luca Tenzi este Security Integration Officer la ITU şi vicepreşedinte al CLUSIS Elveţia, şi pe baza experienţei de peste 20 de ani în companii din Fortune 100 şi 500 susţine un curs despre Integrarea securităţii fizice şi logice, propunând un model de acţiune concret pentru creşterea nivelului de securitate organizational prin gestionarea unificată a graniţei dintre lumea reală şi cea virtuală.

Cursul Learn to be safe! susţinut de echipa Raul Chiesa, Laurent Chrzanovski şi Doris Altenkamp analizează modul în care interacţionăm cu tehnologia, de la aplicaţii la social media şi IoT (Internet of Things), punctând într-un mod structurat riscurile la care ne expunem şi metodele prin care ne putem proteja.

Pentru participanții non-tehnici, organizatorii au pregătit (premieră în România) o zi gratuită de curs de sensibilizare și formare cu privire la riscurile IT, susținut de către un grup internațional compus din cei mai buni analiști independenți (14 septembrie). Vocabularul specific și noțiunile astfel asimilate vor permite participanților să interacționeze eficient cu speakerii veniți la “Cybersecurity in România”.

Considerând beneficiile aduse de actualitatea subiectelor și condițiile speciale, unice în țară, oferite de organizatorii congresului Cybersecurity in Romania, precum și faptul că exprimarea competențelor și expertizei organizației dumneavoastră adaugă valoare conferinței, vă invităm ca dumneavoastră sau reprezentanții desemnați să se alăture acestui eveniment.

Toate detaliile și procedura de înregistrare se regăsesc online pe site-ul oficial cybersecurity-romania.ro.

ANSSI organizeaza pe 6 octombrie evenimentul anual propriu – Forumul National al Securitatii Cibernetice

Cybersec Romania

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *