ANSSI

ANSSI si CLUSIS Elvetia va invita la ”Cybersecurity in Romania”

ANSSI si CLUSIS Elvetia va invita la ”Cybersecurity in Romania”

ANSSI si CLUSIS Elvetia va invita la ”Cybersecurity in Romania”

ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice) si CLUSIS (Asociația Elvețiană pentru Securitatea Informațiilor), reprezentând împreuna peste 400 de membri din România și Elveția, au deosebita onoare sa anunțe, in calitate de parteneri, desfășurarea celei de a 4a ediție a congresului “Cybersecurity in România“, care va avea loc la Sibiu, în perioada 15-16 septembrie.

Evenimentul în cauză este singurul congres din Europa Centrală și de Est sprijinit și co-organizat de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), organismul ONU (Organizația Națiunilor Unite) cu competențe în domeniul Securității cibernetice, care l-a distins în anul 2015 cu titlul de “Good Practices Example for the European Continent“.

Congresul este organizat de către ONG-ul Swiss Webacademy din Sibiu, în colaborare cu ITU, sub egida Ambasada Elveției în România, în parteneriat cu ANCOM, IGPR, SRI (Centrul Naţional Cyberint), CERT-RO, dar și Ministerul Economiei și Securității al Cantonului Geneva, Centrul de Telecomunicații Speciale (Rep. Moldova) și Centrul Global de Securitate al Poștei Italiene.

De asemenea, congresul reprezintă o reală platforma de dialog non-profit, prezentările tehnice sau de profil marketing fiind interzise. Prin impunerea acestor reguli stricte privind conținutul, organizatorii doresc să aducă in mod obiectiv si ușor de înțeles pentru responsabili din domeniile public și privat, informații de valoare despre cele mai noi amenințări cibernetice și cele mai performante soluții destinate protecției.

Mai mult, pentru participanții non-tehnici, organizatorii au pregătit in data de 14 septembrie tradiționala deja zi gratuită de conștientizare și formare profesională cu privire la riscurile IT. Vocabularul specific și noțiunile astfel asimilate vor permite participanților să interacționeze eficient cu conținutul specializat prezentat ulterior în cadrul congresului.

Cu peste 70 de vorbitori din 14 țări, reprezentând in mod echitabil Romania și mediul internațional, sectorul public/academic și mediul privat (companii de ITSEC), condițiile optime pentru un dialog constructiv si util sunt îndeplinite, evenimentul urmând a se desfășura în limbă engleză.

Printre VIP-urile care au acceptat sa participe la congres, subliniem prezența, în premiera pentru România, a Dlui. Daniel Ventre, Titular al catedrei de Cybesecurity & Cyberdefense (Saint-Cyr Coëtquidan – SOGETI – THALES), a Dlui. Yannick Harrel, unul dintre singurii experți privind strategia de securitate cibernetică a Federației Ruse, invitat special la evenimente importante de profil organizate de către Instituții din Federația Rusa si de către Instituții ale UE sau NATO. Prezența reprezentanților unora dintre cele mai importante instituții din România, precum și din mediul internațional:TU, ENISA, C-PROC a Consiliul Europei, IGPR, SRI (Centrul Naţional Cyberint), CERT-RO, ANCOM, a unor specialiști independenți de vârf din mediul privat:Check Point, Avnet, Clico, Q-East Software, SecureWorks, SonicWall, Trend Micro, Bitdefender, Unicredit, Biss, CertSign, Belkasoft, Tryamm sau Intel/Mc Affee, Orange, Cisco, Forcepoint, Fortinet, sunt cea mai bună garanție pentru un eveniment de calitate.

Principale temele abordate vor fi :

Major threats and risks in 2016 for companies and individuals

– Ransomwares, trojans, spywares, industry infiltration

– Public and professional privacy

Mobile, IoT, SCADA vulnerabilities

– Data & Platforms Security

– e-commerce and securuity

– Human awareness & security management

– Analytics & Intelligence tools and methods

Law enforcement & forensics

 Mai multe informatii si inscrieri pe : www.cybersecurity-romania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *